Ontmoet de tantra in je

We leven in een tijdperk waarin alles mogelijk is. Alle informatie die we nodig hebben is met één druk op de knop te vinden. Maar waarom is tantra zo moeilijk te vinden?

Als mensen bij mij komen, klagen ze er vaak over dat het zo moeilijk is om iemand te vinden die zich echt bezig houdt met tantra. Iedereen beoefent tantra weer op een andere manier. Dat iedereen op een andere manier tantra beoefent klopt helemaal en daar is ook niets mis mee.

In onze Westerse visie hebben we geleerd om te leven via bepaalde regels, via methodieken en protocollen. En dat is nu eenmaal niet mogelijk met tantra.

Tantra is een oosterse levenswijze

Dat past nou eenmaal niet in onze westerse maatschappij met allerlei methodieken. Als we ons met tantra bezig willen houden zullen we dat als eerste moeten accepteren. Wil je de weg van de tantra in gaan of blijf je liever op veilige bodem? Het pad van regels, methodieken en protocollen.

Als je kiest voor het pad van de tantra, kijk je niet meer hoe andere hun leven leiden en hoe andere hun tantra pad vormgeven. Je neemt de keuze om naar je innerlijke stem te luisteren. Je neemt bewust de keuze om een regel wel te accepteren in je leven of dat je ervan af stapt.

Jaren geleden ben ik op het tantra pad terecht gekomen. En elke keer weer ontmoette ik andere mensen die mij iets leerde op dit pad. Ik kwam er achter dat ik elke keer weer de mensen ontmoette die ik in die bepaalde fase van mijn leven nodig had om verder te groeien. Mijn spiegels.

Soms waren dit mensen met veel levenservaring of ervaring op tantra gebied. Dit zou je dan positief kunnen noemen. Maar sommige mensen waren ook charlatans. Dit kon ik dan negatief noemen. Uiteindelijk heb ik geleerd dat het allebei cadeau ́s waren. Of het nou positief of negatief was.

Elke ontmoeting was mijn eigen spiegel.

Dus alle informatie op internet over tantra klopt wel degelijk. Alle informatie die je vindt op het internet is maar een klein gedeelte van de tantra. Tantra zit bij jou van binnen. Tantra is jouw bewustwordingspad in vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *