Even kennismaken

Toen ik halverweg de 30 was, kwam ik er achter dat ik in een poppenkast leefde. Ik had alles bereikt wat een ´normale´vrouw van mijn leeftijd kon bereiken.

Een liefdevolle partner, twee kinderen op de wereld gezet, een mooi koophuis. Een auto voor de deur en soms ook twee. Ik had een goed betaalde baan, mijn carrière kon ook niet meer stuk.

Maar wat bleek?

Het was een grote illusie waarin ik leefde. Ik was mezelf kwijt geraakt afgelopen jaren. Ik volgde niet meer mijn hart. Als ik niet wakker was geworden was ik de gelukkigste vrouw van de wereld geweest.
Maar ik werd wakker en was in 1 dag een ongelukkige vrouw. Niemand die me begreep, ik had toch alles bereikt?
Ik kwam er achter dat ik de afgelopen jaren niet eerlijk tegen mezelf was geweest. Ik had alles bereikt wat men van mij verwachtte maar ik had niets bereikt van wat ´IK zelf´wilde. Alles wat diep in mijn hart verborgen lag.
Alleen dat was niet zo makkelijk meer naar boven te halen, het naar boven halen van wat ´Chanda ´ nu echt wilde. Het was geen makkelijke opgave.
Wat ik wilde was diep weggestopt door mijn drang naar aanpassing in de maatschappij. Het heeft me jaren gekost om mijn diepste wensen naar de oppervlakte te brengen. Voor iedereen is het belangrijk om de dingen die te doen die nodig zijn voor zijn spirituele groei. Alleen zijn dat niet allemaal dingen die thuis horen in een aangepaste maatschappij. Ook voor mij was dit belangrijk. Ik raakte me ervan bewust dat ik sommige dingen niet deed om andere mensen niet te kwetsen. Maar ook mezelf. Want als ik me niet aanpaste kreeg ik verschillende oordelen over me heen.
Doordat ik me bewust werd van dit proces kwam ik er achter dat ik gewoon gewaardeerd wilde worden voor wie ik ben. Ik kan niet meer diegene zijn die iemand van mij verwacht.

Eerlijkheid naar mezelf en mijn medemensen staat boven alles.

Dat is waar ik nu voor sta. Dat ik trouw ben aan mezelf en ik hoop dat iedereen trouw durft te zijn aan zichzelf. Ik kan me niet meer laten meeslepen door de verwachtingen van een ander. Ik neem alle verantwoording voor mijn leven.
Eerlijkheid is voor mij de basis van onvoorwaardelijke liefde. Zodra iemand je veroordeelt omdat je, je niet aanpast klopt er iets niet. Maar voor deze mensen bestaat er gelukkig een poppenkast.

Comments are Disabled