Ontvangen, de andere kant van de medaille

Ontvangen is net zo moeilijk als geven. Of we worden ´hebberig´ van ontvangen of we hebben onbewust het gevoel dat we iets terug moeten doen.
Als we iets materialistisch krijgen zijn we vaak nog wel in staat om dit te ontvangen en
misschien dank je wel te zeggen. Maar soms is dit al moeilijk.
Ik weet nog dat ik opgegroeid ben met de zin; ´Wat leuk, maar dat had je niet moeten doen´. Ik heb niet geleerd om te ontvangen vanuit mijn hart.  Na een heleboel jaren
kan ik eindelijk zeggen, ´dank je wel, wat mooi´. Ik kan het gegeven cadeau eren.

Maar hoe moeten we een emotie ontvangen

Dit leren we pas op latere leeftijd als je geluk hebt, maar soms ook nooit.
In deze tijd zijn we nu eenmaal meer bezig met feiten dan met emoties. Heel langzaam aan zie je dat mensen leren begrijpen dat we emoties niet kunnen negeren.

Emoties zijn de basis voor ons welzijn of onbehagen, zoals stress, angst maar ook blijheid en plezier.
Wat doen we als we een streling of een kus krijgen van iemand? Dit kunnen overweldigende sensaties zijn. Het is een beleving, voor iedereen weer anders.

Meestal hebben we het gevoel dat we iets terug moeten doen. Anders voelen we ons schuldig. Waarom ga je, je schuldig voelen?
Omdat er maar weinig mensen zijn die belangeloos kunnen geven. Ik streel jou dus ik verwacht wel dat je mij terug streelt.
Tijdens mijn massage opleiding was er iemand die zei dat als hij iemand masseerde en geen reactie terug kreeg, hij dit erg onprettig vond en er mee stopte.
Bij mij rees de vraag waarom je dan iemand een fijne massage wilt geven? Een antwoord heb ik nooit gekregen.

Als we nu leren ontvangen vanuit ons hart dan kunnen we met iets veel mooiers kennis maken. Diep in ons lichaam liggen onze diepste gevoelens en emoties. Onze weggestopte angsten, verdriet, normen en waarden maar ook jouw innerlijke God(in).

De God(in) die vrij wil zijn van alle normen, waarden en angsten.

Ga op reis en ontmoet de magie van het ontvangen.

Comments are Disabled